4.4.2022 11:37 00:04:39 soubor ke stažení |
|
Velká žranice začíná |
|
Přátelé, je to tady, začíná nový podcast Velká žranice. Najdete ho na svém vlastním kanálu tady na SoundCloudu pod názvem Velká žranice, nebo v podca ... číst dálestových aplikacích. Přihlašte se k odběru a dejte nám vědět, jak se vám to líbilo, budeme se těšit.
|
|
4.3.2022 01:25 01:20:54 soubor ke stažení |
|
111 - Veronika Hejlíková |
|
Ahoj nazdar čau NAPOSLEDY. Tenhle poslední díl s Verunkou jsme natáčeli předtím, než vypukla válka na Ukrajině. Nicméně je to tady, užijte si to a dej ... číst dálete nám vědět. Díky všem!
|
|
25.2.2022 10:07 00:04:49 soubor ke stažení |
|
SOS Ukrajina |
|
Těšili jsme se, až vám pustíme náš poslední díl, ale je válka a my na to teď nemáme pomyšlení. České zemědělství a gastro by totiž bez lidí z Ukrajiny ... číst dále bylo v háji. Pomozme tedy v tuto chvíli my jim.
|
|
18.2.2022 03:56 02:44:30 soubor ke stažení |
|
110 Velký souhrn podcastu #GMLH111 |
|
Naše ohlédnutí za všemi epizodami vašeho oblíbeného podcastu. Kdo to doposloucháte, napište nám.
|
|
11.2.2022 02:53 01:12:45 soubor ke stažení |
|
109 Eggo Food Truck & Bistro - Ron Winkler & Víťa Kunc |
|
Eggáči se přestěhovali, svého vymazleného Citrouše prodali do zahraničí a na jejich míchaná vejce na másle, v briošce, se slaninou a chilli aioli s ro ... číst dáleztaveným cheddarem si můžete zajít do bistra na Dvořákově ulici v Brně, stejně jako my v tomto díle. Vřele doporučujeme.
|
|
4.2.2022 03:25 01:04:42 soubor ke stažení |
|
108 Bean-to-bar čokoláda Herůfek - Jitka a Michal Herůfkovi |
|
Rodinná čokoládovna Herůfek vyrábí lahodnou čokoládu na jihu Moravy a dává si záležet na udržitelném a etickém způsobu podnikání. Hovořili jsme s nimi ... číst dále o fascinujícím příběhu Bean-to-bar čokolád a žasli nad jejich výrobnou.
|
|
28.1.2022 02:39 01:10:49 soubor ke stažení |
|
107 U Kalendů - Honza Všetečka & Sláva Grigoryk |
|
Dva kreativní šéfkuchaři Ambiente a nejlepší kamarádi Sláva a Honza si otevřeli v Praze v Podskalí na Rašínově nábřeží vlastní podnik a je to totální ... číst dálebomba. Slavná hospoda U Kalendů se proměnila ve famózní restauraci a také pekárnu. Pojďte s námi ochutnat.
|
|
21.1.2022 02:48 01:10:57 soubor ke stažení |
|
106 Budějčanda - pokec o jižních Čechách |
|
Lukáš potkal Budějčandu a tak u jídla probrali, co nového (a starého) a dobrého se děje na jihu Čech.
|
|
14.1.2022 01:11 00:05:17 soubor ke stažení |
|
Omluvenka |
|
Poslední díly vás napínáme, že. Tak se na nás nezlobte, prosím, a zachovejte nám přízeň i nadále. Srdečně zdravíme.
|
|
7.1.2022 02:20 01:12:01 soubor ke stažení |
|
105 Pivovar Zichovec - Ondřej Husák |
|
Ondra Husák s rodinným pivovarem Zichovec rád experimentuje, posouvá hranice a baví pivní scénu. Do budoucna mají velké plány. Jaké? Poslechněte si ná ... číst dáleš rozhovor přímo z pivního baru.
|
|
26.12.2021 19:24 00:04:37 soubor ke stažení |
|
Vánoční gastro přání |
|
Lukáš a pár přátel (Bobroty, Būcheck, Přema Forejt & Karolína Fourová) přejí šťastné a veselé.
|
|
17.12.2021 02:22 01:12:18 soubor ke stažení |
|
104 Hugo Hromas - Nomadis |
|
Poslechněte si naši procházku zasněženým lesem a vyprávění charismatického kuchaře Huga Hromase o jeho spletité cestě českou gastronomickou scénou.
|
|
10.12.2021 02:28 01:12:36 soubor ke stažení |
|
103 Prodej ze statku - Jana & Mišo Ferkovi |
|
Tentokrát jsme se vydali do Dolní Sloupnice u Litomyšli do rodinného hospodářství za Janou a Michalem. Jejich páteční Prodej ze statku je vyhlášen šir ... číst dáleoko daleko nejlepšími produkty. Poslechněte si naše povídání s neuvěřitelně milými a pracovitými lidmi.
|
|
3.12.2021 01:15 00:55:55 soubor ke stažení |
|
102 - Karel "Kovy" Kovář & Míra Romaniv |
|
Co baví Kovyho na gastru? A jak se vyvíjí situace v českých školních jídelnách a hlavách středoškolských studentů. Poslechněte si naši snídani z cukrá ... číst dálerny Mišák s Karlem Kovářem a jeho partnerem Mírou Romanivem.
|
|
26.11.2021 00:21 00:59:22 soubor ke stažení |
|
101 Honza Škeřík - Kafemysl & Dvorek |
|
Barista roku, judista, majitel dvou skvělých podniků v Litomyšli a velký srdcař Jan Škeřík nás vzal do své nové kavárny Dvorek. Kde přišel ke své lásc ... číst dálee ke kávě, proč se vrátil do Litomyšle a co mu pomohlo k úspěchu?
|
|
19.11.2021 03:06 01:32:31 soubor ke stažení |
|
100 Speciál Lukáš & Hana |
|
Speciální díl - stá epizoda podcastu GMLH111. Vaše dotazy, naše odpovědi. Děkujeme, že nás posloucháte.
|
|
12.11.2021 03:05 01:28:32 soubor ke stažení |
|
099 Sanjiv Suri - Zátiší Group |
|
Těžko byste hledali člověka s delší působností a větší úspěšností na české gastro scéně. Sanjiv Suri si svoji restauraci Zátiší otevřel na Starém Měst ... číst dáleě v roce 1991. Jaké byly divoké devadesátkové rozjedy? Jak se podle něj proměnilo v Česku gastro a co je podle něj ukazatelem opravdového úspěchu? Poslechněte si naši návštěvu pana Suriho v Zátiší.
|
|
5.11.2021 03:10 01:08:17 soubor ke stažení |
|
098 Walter & Mitty - Jakub Koreis a Anna Kučerová |
|
Každý kdo zná film Walter Mitty ví, že jeho tajný život v Plzni znají. Úžasný brunch podnik Walter otevřel i Mittyho, espresso bar, který se specializ ... číst dáleuje na pečivo, řemeslný chléb, danish pastry, ale také další věci jako domácí máslo, kimchi, sendviče a my si pohovořili s jeho zakladateli Kubou a Aničkou.
|
|
29.10.2021 02:07 01:42:26 soubor ke stažení |
|
097 George Němec - Tour de Bar |
|
Špičkový barman George Němec se rozhodl začít lidem ukazovat krásy Prahy, fantastických drinků a jedinečných barů a to vše dohromady během jedné tour. ... číst dále My si ji prošli v sedě s Jirkou u několika skvělých drinků v legendárním Hemingway Baru, kde mimo jiné jeho pouť za nejlepšími bary také začíná.
|
|
22.10.2021 04:16 01:25:58 soubor ke stažení |
|
097 La Veranda - Radek David |
|
Legendární šéfkuchař a legendární podnik, jejichž jména se rýmují už takřka dvacet let. V čem tkví úspěch a kouzlo La Verandy a jakou cestu s k ní uše ... číst dálel Radek David uslyšíte z našeho setkání v Praze na Starém Městě.
|
|
15.10.2021 09:34 01:05:20 soubor ke stažení |
|
095 Pavel Daněk - Koruna |
|
Zkušený šéfkuchař Pavel Daněk vystřídal mnoho slavných štací, teď vaří v nádherném prostoru restaurace Koruna v Uherském Hradišti. Jak přistupuje k tr ... číst dáleadici a jaké má plány do budoucna?
|
|
8.10.2021 00:24 00:27:18 soubor ke stažení |
|
094 - Janek Rubeš |
|
Janka Rubeše jsme zpovídali ve Varech a ptali se, co má z gastra nejradši, jaké jsou jeho nejzábavnější a nejhrůzostrašnější zážitky a kam by poslal s ... číst dálevoje blízké kamarády ze zahraničí.
|
|
1.10.2021 06:02 01:02:59 soubor ke stažení |
|
093 Maurerův výběr - Pavel Maurer |
|
Kdo by neznal slavného českého gastro průvodce Maurerův výběr. Jak se Pavel Maurer k zájmu o kvalitní pohostinství dostal? Kde vznikl nápad na sestave ... číst dálení žebříčku a jak se celá scéna proměnila jeho očima? Poslechněte si naši procházku ranní Stromovkou.
|
|
24.9.2021 06:00 01:03:35 soubor ke stažení |
|
092 Rudolf Jelínek - Mirek Motyčka |
|
Jak se dělají poklady na dně dubových sudů? Co je jejich největší nepřítel? A jak se proměnila výroba a směr slavné značky za posledních takřka sto le ... číst dálet? Fascinující příběh Rudolfa Jelínka zrcadlí dramatické dějiny dvacáté století naší země, ale milovníky dobrého alkoholu těší dodnes. Vydejte se s námi do Vizovic.
|
|
17.9.2021 06:01 00:45:56 soubor ke stažení |
|
091 Bistro Kudlov - Aneta a Roman Jarcovjákovi |
|
Když jsme o Bistru Kudlov přinesli report na Gastromapě, strhl se takový poprask, že nám o něm pak zakázali mluvit. A tak jsme se na toto malebné míst ... číst dáleo v Bílých Karpatech vydali s mikrofony zjistit, co se od té doby změnilo.
|
|
10.9.2021 04:20 02:24:21 soubor ke stažení |
|
090 Jan Vlachynský - Bar, který neexistuje (a další) |
|
Pojďte s námi party! S Honzou jsme si udělali Tour de bar Brno a navštívili podniky, které mu patří - Bar, který neexistuje, 4pokoje a Super Panda Cir ... číst dálecus. A konec byl hodně veselý.
|
|
3.9.2021 02:22 00:57:34 soubor ke stažení |
|
089 EzoBooster - Tereza Malinová |
|
V Uherském Hradišti to začíná pořádně tepat a jedním z nové vlny progresivních podniků je EzoBooster mladé a energické Terezy Malinové. Vaří vegetariá ... číst dálenskou a veganskou kuchyni a hlavně srdcem.
|
|
27.8.2021 02:48 00:53:45 soubor ke stažení |
|
088 Grandhotel Pupp - Karlovy Vary |
|
Tentokrát jsme si prošli legendární architektonický skvost, hotel tisíců příběhů Grandhotel Pupp. Vydejte se s námi do jeho chodeb a poslechněte si te ... číst dálen jeho. Je velkolepý.
|
|
20.8.2021 02:37 01:00:35 soubor ke stažení |
|
087 Monogram Espresso Bar - Adam Neubauer |
|
Několikanásobný mistr republiky v přípravě kávy a Barista roku Adam Neubauer si otevřel v Brně svůj podnik. Jak se mu daří, v čem ho formovala zkušeno ... číst dálest soutěží a jak dopadl na mistrovství světa? Pojďte si s námi vychutnat jeho Monogram.
|
|
13.8.2021 10:17 01:07:24 soubor ke stažení |
|
086 Koupaliště Riviéra - Tom Křemenák |
|
Parta lidí kolem Baru, který neexistuje si letos ukousla mimořádně velký kus chleba, podle svých slov možná snad spíš celou pekárnu. Rozhodli se vzít ... číst dálesi na starost občerstvení na největším koupališti v Česku. Jak si s touto výzvou poradili? Poslechněte si další díl GMLH111 tentokrát z brněnské Riviéry.
|
|
6.8.2021 09:23 00:56:44 soubor ke stažení |
|
085 Kristina Nemčková - Made by Kristina |
|
Jak se daří nejmladší vítězce MasterChef Česko? Jakou zvolila cestu po skončení soutěže a co chystá do budoucna? Kristinu jsme vyzpovídali u degustačn ... číst dáleí snídaně v nové restauraci Bockem na pražském Smíchově.
|
|
30.7.2021 02:16 01:06:36 soubor ke stažení |
|
084 Václav Frič - Na Pekárně & co dál s GMLH111? |
|
Slyšel někdo všechny zatím publikované díly podcastu GMLH111? Jaký by měl být poslední díl a měli bychom pokračovat? A zatímco jsme si takto povídali, ... číst dále dojeli jsme k legendárnímu šéfkuchaři Václavu Fričovi.
|
|
23.7.2021 01:53 00:54:43 soubor ke stažení |
|
084 Pivovar Švihov - Anna van der Weerden |
|
Jaké to je založit si vlastní pivovar? A jaké to je pracovat dvacet hodin denně? Své o tom ví právnička a paní majitelka pivovaru Švihov Anna van der ... číst dáleWeerden. Poslechněte si poutavý životní příběh jedné energické ženy bojovnice.
|
|
16.7.2021 08:34 00:37:56 soubor ke stažení |
|
082 Kulturní kavárna Železářství U Šulců - Kamila Berndorffová |
|
Jaký příběh se skrývá za neobvyklým názvem originálního podniku v Blatné? Poslechněte si, na jakou tradici navazuje jeho spolumajitelka a kam jezdí če ... číst dálerpat inspiraci.
|
|
9.7.2021 01:20 00:34:52 soubor ke stažení |
|
081 Kávová osvěta - Lukáš Komárek a Vít Mrzena |
|
V malém okýnku v malé vísce na Milesku probíhá již rok Kávová osvěta. Dva nadšenci do výběrové kávy a rostlinných výrobků tu šíří svou lásku k dobře p ... číst dáleřipravené kvalitní kávě a obrací na ni i místní, dlouholeté příznivce káv instantních. Poslechněte si naši reportáž z kraje přezdívaného Toulava.
|
|
2.7.2021 03:44 00:47:17 soubor ke stažení |
|
080 Villa Vojkov - Halka Kuščynská |
|
Kdybychom dělali žebříček nejúchvatnějších gastro míst s geniem loci, Villa Vojkov by byla suverénně v top pět. Zahradní domácí restaurace vás nadchne ... číst dále samozřejmě i skvělým jídlem a jedinečnou atmosférou.
|
|
25.6.2021 04:43 01:05:29 soubor ke stažení |
|
079 Crème de la Crème - Honza Hochsteiger |
|
Co stálo za vznikem jedné z nejlepších zmrzlináren v Česku? Která je v Crème de la Crème nejpopulárnější? Jak vypadal recept na první zmrzlinu v histo ... číst dálerii a proč byste si ho raději vůbec nedali? Pojďte s námi ochutnat studené štěstí na Národní třídě.
|
|
18.6.2021 01:44 01:04:22 soubor ke stažení |
|
078 Darina Křivánková - F.O.O.D. |
|
Jak se z Dariny Křivánkové stala z filmové publicistky šéfredaktorka časopisu F.O.O.D.? Co pro ni znamená jídlo, jak se vyvíjí česká gastro scéna a pr ... číst dáleoč bychom měli učit děti vztahu k jídlu a surovinám už na základní škole?
|
|
11.6.2021 02:19 00:47:00 soubor ke stažení |
|
077 Josef Maršálek |
|
Legendární cukrář a porotce televizní soutěže Peče celá země Josef Maršálek, to vzal na vrchol svého oboru přes dálkové studium na vysoké škole při sv ... číst dáleém dlouholetém angažmá ve špičkových podnicích v Anglii a Indii. Jaký je jeho příběh? Poslechněte si další díl GMLH111, tentokrát z pražské Gourmet Academy.
|
|
4.6.2021 02:40 00:52:00 soubor ke stažení |
|
076 Café 8smička - Bára Lamačová |
|
Bára Lamačová je ve svých šestadvaceti úspěšná podnikatelka a vynikající cukrářka. Jak se dělá gastro v uměleckých institucích a regionech? A jak se d ... číst dáleělá ten nejlepší indiánek? Tentokrát vás vezmeme do Humpolce.
|
|
28.5.2021 01:55 00:42:27 soubor ke stažení |
|
075 Panelka Luleč - Šárka Mieglová & Ondřej Brunclík |
|
Jde povznést kulturu občerstvení na koupáku? Šárce Mieglové a Ondřeji Brunclíkovi se to v Panelce Luleč, malebné vesnici v Jihomoravském kraji povedlo ... číst dále. Kouzelný areál s jedinečnou atmosférou přírodního koupaliště nepřestává překvapovat nejen skvělou kuchyní a dobře ošetřeným pivem, ale i kulturním programem. Taky se už tak těšíte na léto?
|
|
21.5.2021 03:11 00:55:14 soubor ke stažení |
|
074 Mahler Penzion - Růžena Nováková |
|
Jaké to je navazovat na tradici hostinců v rodném domě světoznámého skladatele Gustava Mahlera? Jaký je návrat do české kotliny po několika dekádách v ... číst dále rakouském gastru? A jaký je život v Kališti na Vysočině?
|
|
14.5.2021 10:30 01:05:12 soubor ke stažení |
|
073 Red Piranha - Gabriela Rudolfsson |
|
Pákistán, Albánie, Ghana, Kambodža.. tam všude žila a vařila Gabriela Rudolfsoson, až se nakonec rozhodla, že svou neskutečnou energii a lásku k jídlu ... číst dále přiveze zase zpátky do rodného Brna. Její bistro Red Piranha je vyhlášené nejen díky skvělým pokrmům, ale také jejímu skvělému kolektivu a jedinečnému smyslu pro humor.
|
|
7.5.2021 03:14 00:49:54 soubor ke stažení |
|
072 Prokop coffee & croissants - Prokop Šmahel |
|
Kolik úsilí stojí upéct jeden croissant a kolik se jich dá upéct za jednu noc? Kolik másla v něm má být a proč si neobjednávat "obyčejný croissant"? P ... číst dáleoslechněte si naši procházku s Prokopem Šmahelem.
|
|
30.4.2021 03:17 00:34:58 soubor ke stažení |
|
071 Ještě jednu - Jakub Gavor |
|
Jste ready? No, buďte, protože tahle řemeslná zmrzka tomu dává v Brně sakra na zadek. Fronta před nově otevřeným podnikem osmadvacetiletého Jakuba Gav ... číst dáleora s famózní zmrzlinou se totiž nekrátí v chladných jarních dnech ani před koncem otevírací doby.
|
|
23.4.2021 05:09 01:10:51 soubor ke stažení |
|
070 Červený jelen & Český gastronomický institut - Luboš Kastner |
|
Jak zařídit aby se lidem v gastru podnikatelům lépe podnikalo, zaměstnancům lépe pracovalo a hostům lépe konzumovalo? Na tyto otázky hledá intenzivní ... číst dáleodpověď Luboš Kastner, který kope za gastro v době covidu i před politickými činiteli.
|
|
16.4.2021 10:40 01:02:56 soubor ke stažení |
|
069 prodej Faency Fries - René Müller |
|
René Müller vybudoval a po pěti letech tvrdé řehole také tento týden ve svých osmadvaceti letech prodal úspěšnou síť hranolkáren Faency Fries. Co ho k ... číst dále tomu vedlo a jak se chystá na život mimo gastro scénu nám povídá v dalším díle podcastu GMLH 111.
|
|
9.4.2021 03:09 00:48:35 soubor ke stažení |
|
068 Etapa P&G foodies - Petr a Gabi Ogurčákovi |
|
Petr a Gabi Ogurčákovi se na české gastroscéně pohybují už několik let. Z veleúspěšného blogu P&G foodies se však počátkem loňského roku rozhodli svou ... číst dále vášeň pro skvělé jídlo převést do praxe a otevřeli si těsně před vyhlášením prvního lockdownu v pražském Karlíně bistro Etapa. Skvěle se jim daří celou dobu a my se jich ptali kde berou energie, dobré lidi, inspiraci a další plány do budoucna.
|
|
2.4.2021 06:48 01:13:34 soubor ke stažení |
|
067 Zas a znova - Petr Hajný & Karel Šimůnek |
|
Co přivedlo zkušené postavy české gastroscény Petra Hajného a Karla Šimůnka do hospody na pražské periferii? A čím je jejich Zas a znova tak skvělé, ž ... číst dálee se sem budete chtít vracet zas a znova?
|
|
26.3.2021 04:30 00:49:07 soubor ke stažení |
|
066 Foodblogerka - Karolína Four |
|
Přestáváte se orientovat v džungli výživových doporučení a diet Poslechněte si povídání s vystudovanou odbornicí v oblasti výživy a kvality potravin. ... číst dáleKarolína Four vás naučí správně jíst.
|
|
19.3.2021 03:28 00:59:04 soubor ke stažení |
|
065 Cheesus Crust - Erik Zlámal |
|
Legenda foodtruckové scény Erik Zlámal aka Take Eat EZ otevřel své první kamenné bistro v Praze na Záhřebské ulici a my se za ním vypravili na návštěv ... číst dáleu.
|
|
12.3.2021 07:33 00:38:24 soubor ke stažení |
|
064 Lukáš Hejlík 555 |
|
Překvapení. A kdy vyjde?
|
|
5.3.2021 03:16 00:44:31 soubor ke stažení |
|
063 Mr. CoffeeBean & procházka Prahou |
|
Pojďte s námi ze Smíchova kolem Vltavy přes Kampu až k Malostranské a poslechněte si, jak se fyzioterapeut Jakub Mertlík zamiloval do výběrové kávy a ... číst dálekudy, proč a jak za ní cestuje po Česku i Evropě.
|
|
26.2.2021 05:30 00:36:27 soubor ke stažení |
|
062 Thir & procházka Táborem - Jan Čulík |
|
Máte rádi kapra? Ne? Jan Čulík vám ho připraví tak, že ho rádi mít budete. A nadchne vás tak, že vyrazíte do Tábora, ať už do místních podniků nebo na ... číst dále food festival Naše chutě.
|
|
19.2.2021 05:40 00:33:31 soubor ke stažení |
|
061 Kavárna Paseka - Pavla Paseková |
|
Vysněná kavárna jí nejdřív vyhořela, pár dní na to byla vytopena a když už bylo zase vše v původním stavu, přišel covid. Teď Pavla Paseková říká s ús ... číst dáleměvem říká, že už je připravená i na meteorit a vzdávat se rozhodně nehodlá.
|
|
12.2.2021 02:11 00:34:33 soubor ke stažení |
|
060 Pekárna Křepenice - Alena Kramešová |
|
Příběh Aleny Kramešové je křupavý, krásně vykynutý a skvěle upečený. Z valašského Vsetína se přestěhovala do Křepenic u Sedlčan, kde přeměnila vesnick ... číst dáleou Jednotu na kouzelný krámek plný farmářských výrobků, sezónní zeleniny a hlavně famózního pečiva.
|
|
5.2.2021 02:35 00:33:25 soubor ke stažení |
|
059 Bistrot de papa - Eva & Rémi Decroix |
|
059 Bistrot de papa - Eva & Rémi Decroix by Lukáš Hejlík, Hana Kuncová
|
|
29.1.2021 01:15 00:36:33 soubor ke stažení |
|
058 Pivovar Kytín - Michal Pomahač |
|
Svým silným facebookovým příspěvkem o (ne)funkčnosti státní podpory programu covid - gastro vzbudil velkou pozornost. Na jaře zase spustil obrovskou v ... číst dálelnu solidarity mezi lidmi a mikropivovary platformou Zachraň pivo. Michal Pomahač vaří výborné pivo a bojuje za gastro.
|
|
22.1.2021 00:06 00:51:53 soubor ke stažení |
|
057 / Kam vyrazit na Mělníku? |
|
Minipivovarská pivnice se špičkovými burgery Němý Medvěd a kavárna Kafe Mělník jsou rozhodně podniky, které byste na výletě do města na soutoku Labe s ... číst dále Vltavou neměli minout. Jak zvládají současnou situaci a co plánují do budoucna?
|
|
15.1.2021 02:02 00:34:38 soubor ke stažení |
|
056 / Cukrárna U Živných a Měšťáků |
|
Jak se navazuje na čtyři generace rodinné tradice? Jana Živná se rozhodla převzít Cukrárnu U Živných a Měšťáků a posunout ji dál.
|
|
8.1.2021 05:32 00:37:10 soubor ke stažení |
|
055 / Nordeans otevřel v Liberci svůj DOK. S bratry Kozlovými u kafe |
|
Jak se staví pražírenská kultura v Sudetech? Bratři Martin a Karel Kozlové uspěli, jejich DOK láká milovníky dobré kávy z celého Česka do jejich krásn ... číst dáleého prostoru v Liberci.
|
|
18.12.2020 09:10 00:44:14 soubor ke stažení |
|
054 / Uznávaný šéfkuchař Aleš Smutný vaří ve školní jídelně |
|
Jak se provozuje poctivá hospůdka v Jizerských horách? Proč teď vaří její majitel a věhlasný šéfkuchař Aleš Smutný ve školní jídelně a co ho vedlo k t ... číst dáleomu, aby spolu se svou ženou Romanou zorganizovali kurzy vaření i pro děti?
|
|
11.12.2020 11:17 00:37:23 soubor ke stažení |
|
053 / V čem všem byla Iva Jakešová s Bistrem 8 první |
|
Bistro 8 vymyslela a zprovoznila Iva Jakešová před osmi lety. Jaké byly začátky a jak se za tu dobu změnila česká foodie scéna? Proč vaří celý svět, j ... číst dáleak se naučila podnikat a jaké jsou její zásady?
|
|
4.12.2020 10:39 00:47:33 soubor ke stažení |
|
052 / Jan Punčochář: Baví mě pohostinství, chodit mezi hosty a povídat si s nimi |
|
Když se dobře jí, tak je člověk šťastnější, říká s úsměvem ve své hospodě U Matěje šéfkuchař Jan Punčochář. Kam jezdí čerpat inspiraci? Kde a jak se t ... číst dáleoho nejvíc naučil, co je podle něj naprosto zásadní surovina a jaké má cíle do budoucna?
|
|
27.11.2020 04:00 00:41:43 soubor ke stažení |
|
051 / Food kritička Klára Donáthová o svém řemesle |
|
Klára Donáthová píše osmým rokem recenze na gastro podniky do týdeníku Euro. Co podle ní přinese nového druhá vlna a proč česká média tak často tuhle ... číst dálerubriku přehlíží?
|
|
20.11.2020 04:17 00:35:39 soubor ke stažení |
|
050 / Father's chce růst zdravě a do světa |
|
Nechtěli už žádnou kavárnu a pražírnu už vůbec ne. Naštěstí to dopadlo jinak, a tak mají Kvasničkovi teď se svou Kavárnou fara Hukvaldy i vlastní výbě ... číst dálerovou kávou Father's velké plány.
|
|
13.11.2020 00:21 00:36:46 soubor ke stažení |
|
049 / Nový MasterChef Roman Staša k vám do kuchyně? |
|
Co má v plánu nový MasterChef Česko Roman Staša? Ke komu se chystá na stáž a co podle něj bylo klíčové pro jeho vítězství v soutěži kuchařských amatér ... číst dáleů?
|
|
6.11.2020 00:24 01:08:37 soubor ke stažení |
|
048 / Pomáhá české gastro zdravotníkům? |
|
Jak se s uzávěrou perou gastro podniky po celé zemi? Intenzivně. Bojují všichni, někteří ale mají ještě sílu a vůli posílat energii hrdinům a hrdinkám ... číst dále do zdravotnických zařízení.
|
|
30.10.2020 02:43 00:39:35 soubor ke stažení |
|
Vojta Václavík z Kro Kitchen: Je to psychicky strašnej záhul |
|
Všechna ta energie a úsilí, který jsme dávali do toho, aby restaurace fungovaly tak, jsou k ničemu. Vypařili se, říká Vojta, který teď bojuje, jako vš ... číst dáleichni z gastra. Jak se jeho koncept mění, co si přivezl ze Skandinávie a jak si hodlá udržet zaměstnance?
|
|
9.10.2020 03:17 00:56:40 soubor ke stažení |
|
046 / Taste of Prague / Jan Valenta a Zuzana Daňková |
|
V šestačtyřicátém díle podcastu Gastromapa Lukáše Hejlíka 111 jsme se procházeli v pražské Stromovce se Zuzkou Daňkovou a Honzou Valentou a hovořili o ... číst dále Taste of Prague.
|
|
2.10.2020 07:21 00:40:05 soubor ke stažení |
|
045 / Restaurace Miura hotel / Michal Göth |
|
V pětačtyřicátém díle podcastu Gastromapa Lukáše Hejlíka 111 jsme se vydali za legendou české gastronomie Michalem Göthem do Beskyd, kde působí jako š ... číst dáleéfkuchař restaurace hotelu Miura.
|
|
24.9.2020 21:03 00:41:54 soubor ke stažení |
|
044 / Anna Grosmanová / Foodpioneer |
|
Čtyřiačtyřicátý díl podcastu Gastromapa Lukáše Hejlíka 111 je s čerstvou vítězkou kategorie objev roku v soutěži Food blog roku Annou Grosmanovou. Pov ... číst dáleídali jsme si s ní v jejím oblíbeném řeznictví Naše maso o kvalitě potravin, trendech a české gastro scéně.
|
|
18.9.2020 13:22 00:44:05 soubor ke stažení |
|
043 / Hotel Horní Dvůr / Libor Buřval |
|
Třiačtyřicátý díl podcastu Gastromapa Lukáše Hejlíka 111 jsme natočili v Novém Městě na Moravě s Liborem Buřvalem a Klárou Buřvalovou o jejich farmě, ... číst dálehotelu a restauraci a také tak trochu o jejich dnes už legendárních buchtičkách s krémem.
|
|
11.9.2020 13:26 00:49:06 soubor ke stažení |
|
042 / Format.coffee / Jackie Tran Anh |
|
Ve dvaačtyřicátém díle podcastu Gastromapa Lukáše Hejlíka 111 jsme navštívili nový podnik Format.coffee na pražské Letné, za kterým stojí stejně jako ... číst dáleza již kultovní kavárnou Cafefin a Mazelab Coffee kavárník a snílek Jackie Tran Anh.
|
|
4.9.2020 15:45 00:44:55 soubor ke stažení |
|
041 / Kiosek Kadov / Marek Šolc a Luděk Dvořák |
|
V jednačtyřicátém díle podcastu Gastromapa Lukáše Hejlíka 111 jsme se vypravili do chráněné krajinné oblasti do malebné obce Kadov za Markem Šolcem a ... číst dáleLuďkem Dvořákem do jejich kiosku.
|
|
28.8.2020 15:49 00:39:19 soubor ke stažení |
|
040 / Restaurant Kladská / Vlastimil Reitmajer |
|
Ve čtyřicátém díle podcastu Gastromapa Lukáše Hejlíka jsme se s Vlastimilem Reitmajerem prošli osadou Kladská.
|
|
21.8.2020 10:26 00:29:43 soubor ke stažení |
|
039 / Take 5 / Vendula Smékalová |
|
V devětatřicátém díle podcastu Gastromapa Lukáše Hejlíka 111 jsme si v brněnských Židenicích povídali s Vendulou Smékalovou v její nové kavárně Take 5 ... číst dále.
|
|
14.8.2020 10:47 00:41:15 soubor ke stažení |
|
038 / Pivstro / Alžběta Vlčková |
|
V osmatřicátém díle podcastu Gastromapa Lukáše Hejlíka 111 jsme se prošli Plzní s výčepní a majitelkou Pivstra Alžbětou Vlčkovou.
|
|
7.8.2020 11:44 00:37:59 soubor ke stažení |
|
037 / autorka kuchařek / Hana Michopulu |
|
V sedmatřicáté epizodě podcastu Gastromapa Lukáše Hejlíka 111 jsme se prošli s autorkou kuchařek a výraznou osobností české foodie scény Hanou Michopu ... číst dálelu po pražských Vinohradech.
|
|
31.7.2020 14:21 00:40:36 soubor ke stažení |
|
036 / Chateau Kotěra / Robert Chejn |
|
V šestatřicátém díle podcastu Gastromapa Lukáše Hejlíka 111 jsme se vydali za Robertem Chejnem na zámek Kotěra v Ratboři.
|
|
24.7.2020 08:24 00:44:54 soubor ke stažení |
|
035 / Vývařovna / Daniela Hannová a Jana Patočková |
|
V pětatřicátém díle podcastu Gastromapa Lukáše Hejlíka 111 jsme s Danielou Mikešovou a Janou Patočkovou z "jediného upřímného food blogu" Vývařovna za ... číst dálevzpomínali na mládí a staré dobré časy v kultovní Havelské Koruně.
|
|
17.7.2020 12:10 00:44:27 soubor ke stažení |
|
034 / Tsurī / Jakub Lašek |
|
Ve čtyřiatřicátém díle podcastu Gastromapa Lukáše Hejlíka 111 jsme se vydali do ostravské Poruby za Jakubem Laškem z Tsurī sushi & fusion.
|
|
10.7.2020 10:54 00:51:14 soubor ke stažení |
|
033 / Divinis / Zdeněk Pohlreich |
|
Ve třiatřicátém díle podcastu Gastromapa Lukáše Hejlíka 111 jsme v bistru Divinis se Zdeňkem Pohlreichem probrali jeho životní cestu a současnou gastr ... číst dáleonomickou scénu.
|
|
3.7.2020 13:32 00:36:47 soubor ke stažení |
|
032 / Mutant Fast Food / David Kania |
|
Ve dvaatřicátém díle podcastu Gastromapa Lukáše Hejlíka 111 jsme se vypravili do Ostravy za Davidem Kaniou do jeho
|
|
26.6.2020 09:27 00:43:54 soubor ke stažení |
|
031 / Lahůdkářství Sváček / David Sváček |
|
031 / Lahůdkářství Sváček / David Sváček by Lukáš Hejlík, Hana Kuncová
|
|
19.6.2020 00:06 00:33:49 soubor ke stažení |
|
030 / Dobrý Kafe / Richard Kuška |
|
Ve třicátém díle podcastu Gastromapa Lukáše Hejlíka 111 jsme zavítali na pardubické předměstí za Richardem Kuškou do Dobrýho Kafe.
|
|
12.6.2020 13:18 00:54:24 soubor ke stažení |
|
029 / Ramen Brno / Jiří Vyzourek |
|
V devětadvacátém díle podcastu Gastromapa Lukáše Hejlíka jsme s Jiřím Vyzourkem prošli půlku Brna až před jeho Ramen Brno.
|
|
5.6.2020 03:05 00:36:21 soubor ke stažení |
|
028 / The Black Stuff Irish Pub & Whisky Bar / Zdeny Kortiš |
|
V osmadvacátém díle podcastu Gastromapa Lukáše Hejlíka 111 jsme navštívili The Black Stuff Irish Pub & Whisky Bar a Zdenyho Kortiše v Olomouci.
|
|
29.5.2020 13:43 00:39:37 soubor ke stažení |
|
027 / Epifany patisserie / Jana Novotná |
|
V sedmadvacátém díle podcastu Gastromapa Lukáše Hejlíka 111 jsme se vydali do Automatických mlýnů v Pardubicích za cukrářkou Janou Novotnou.
|
|
22.5.2020 18:27 00:36:10 soubor ke stažení |
|
026 / El Camino / David Böhm |
|
V šestadvacátém díle podcastu Gastromapa Lukáše Hejlíka 111 jsme se vydali do tapas restaurantu El Camino na pražských Vinohradech.
|
|
15.5.2020 10:37 00:43:01 soubor ke stažení |
|
025 / Gemüse Corner Kebab / Filip Urban |
|
V pětadvacátém díle podcastu Gastromapa Lukáše Hejlíka 111 jsme si zašli za Filipem Urbanem do Gemüse Corner Kebab v Podolí.
|
|
8.5.2020 11:54 00:32:32 soubor ke stažení |
|
024 / Field / Radek Kašpárek |
|
Co znamená michelinská hvězda a jak se obhajuje? Co dělá Radek Kašpárek během krize a jak se připravuje na znovuotevření? A co mu přinesla role porotc ... číst dálee v soutěži MasterChef Česko? Na to vše jsme se Radka Kašpárka ptali ve čtyřiadvacátém díle podcastu Gastromapa Lukáše Hejlíka 111.
|
|
1.5.2020 09:26 00:42:13 soubor ke stažení |
|
023 / Sorry - pečeme jinak / Šárka Divácká |
|
Ve třiadvacátém díle podcastu Gastromapa Lukáše Hejlíka 111 jsme si povídali s cukrářkou Šárkou Diváckou z brněnského Sorry - pečeme jinak.
|
|
27.3.2020 04:26 00:41:44 soubor ke stažení |
|
022 / Došel karamel / Adéla Hálková |
|
V dvaadvacátém díle podcastu Gastromapa Lukáše Hejlíka jsme si v Praze pohovořili s vydavatelkou a specialistkou na kuchařské knihy Adélou Hálkou z na ... číst dálekladatelství Došel karamel.
|
|
20.3.2020 13:02 00:54:38 soubor ke stažení |
|
021 / Česká gastro scéna za času koronaviru |
|
Jak přežívá česká gastro scéna? Ptali jsme se takřka třiceti výrazných postav z různých segmentů v rámci celorepublikové karantény. Poslechněte si jej ... číst dáleich odpovědi a šiřte je dál. Budou to potřebovat.
|
|
13.3.2020 03:06 00:41:52 soubor ke stažení |
|
020 / Žufánek / Martin Žufánek |
|
Ve dvacátém díle podcastu Gastromapa Lukáše Hejlíka 111 jsme vyjeli za Martinem Žufánkem do rodinného lihovaru Žufánek v Boršici u Blatnice.
|
|
6.3.2020 08:42 00:36:09 soubor ke stažení |
|
019 / Resort Valachy / Tomáš Blabla |
|
Jak se vede hotel v horách? Podle jakého klíče si vybrat zaměstnance a co udělá z našeho pobytu zkušenost nezapomenutelnou? Hostem devatenáctého dílu ... číst dálepodcastu Gastromapa Lukáše Hejlíka byl generální ředitel Resortu Valachy Tomáš Blabla.
|
|
28.2.2020 02:01 00:27:47 soubor ke stažení |
|
018 / Gastro Hockey Cup / Pohlreich, Forejt, Viktorin |
|
Jak to vypadá, když si nejlepší kuchaři Česka odskočí od plotny na ledovou plochu? Poslechněte si osmnáctý díl podcastu Gastromapa Lukáše Hejlíka 111, ... číst dále tentokrát z Gastro Hockey Cupu v Brně.
|
|
21.2.2020 00:46 00:38:45 soubor ke stažení |
|
017 / Chilliman.cz / Tomáš Nový |
|
V sedmnáctém díle podcastu Gastromapa Lukáše Hejlíka 111 jsme vyjeli do Pochutnej si bistra v Třinci za Chillimanam Tomášem Novým.
|
|
14.2.2020 04:10 00:36:41 soubor ke stažení |
|
016 / Entrée / Přemek Forejt |
|
V šestnáctém díle podcastu Gastromapa Lukáše Hejlíka 111 jsme v Olomouci vyzpovídali šéfkuchaře Entrée Restaurant Přemka Forejta.
|
|
7.2.2020 01:15 00:37:56 soubor ke stažení |
|
015 / Candycane Coffee / Jaroslav Slámečka |
|
V patnáctém díle podcastu Gastromapa Lukáše Hejlíka 111 jsme si pohovořili s Jaroslavem Slámečkou z pražírny Candycane Coffee o české kavárenské scéně ... číst dále.
|
|
31.1.2020 03:03 00:41:38 soubor ke stažení |
|
014 / Narozeninový díl / Lukáš Hejlík |
|
Ve čtrnáctém díle podcastu Gastromapa Lukáše Hejlíka 111 jsme v Olomouci při příležitosti Lukášových narozenin bilancovali jeho dosavadní jízdu živote ... číst dálem a také Českem za gastro zážitky.
|
|
24.1.2020 03:34 00:27:31 soubor ke stažení |
|
013 / Střední škola gastronomie / AHOL Ostrava |
|
Ve třináctém díle podcastu Gastromapa Lukáše Hejlíka 111 jsme se vydali na střední školu gastronomie AHOL do Ostravy.
|
|
18.1.2020 10:41 00:33:22 soubor ke stažení |
|
012 / Chleba se solí / Jakub Pavlovský |
|
Ve dvanáctém díle podcastu Gastromapa Lukáše Hejlíka 111 jsme se vydali do pekařství Chleba se solí ve Včelné za Jakubem Pavlovským.
|
|
10.1.2020 04:56 00:32:24 soubor ke stažení |
|
011 / Bucheck / Zuzana Zuzáková a Peter Szamuhel |
|
V jedenáctém díle podcastu Gastromapa Lukáše Hejlíka 111 jsme se vydali do Brna na Zelný trh za Zuzanou Zuzákovou a Peterem Szamuhelem do foodtracku B ... číst dáleucheck.
|
|
3.1.2020 01:07 00:32:44 soubor ke stažení |
|
010 / Pikola / Jiří Giesl |
|
V desátém díle podcastu Gastromapa Lukáše Hejlíka 111 jsme se vydali do Šumperka za majitelem kavárny Pikola Jiřím Gieslem.
|
|
27.12.2019 00:14 00:29:16 soubor ke stažení |
|
009 / Pizzeria Da Pietro / Petr Soukal |
|
V devátém díle podcastu Gastromapa Lukáše Hejlíka 111 jsme se vydali do Plzně za Petrem Soukalem do Pizzerie Da Pietro.
|
|
20.12.2019 00:59 00:35:28 soubor ke stažení |
|
008 / Zájezdní hostinec U Jiskrů / Martin Jiskra |
|
V osmém díle podcastu Gastromapa Lukáše Hejlíka 111 jsme se vydali do Kbelnice za Martinem Jiskrou a jeho rodinou do zájezdního hostince U Jiskrů.
|
|
13.12.2019 01:14 00:37:06 soubor ke stažení |
|
007 / Bobroty / Patrik Bauer |
|
V sedmém díle podcastu Gastromapa Lukáše Hejlíka 111 jsme se vydali do Raškovic za Patrikem Bauerem a jeho tátou do řeznictví Bobroty.
|
|
6.12.2019 08:57 00:37:50 soubor ke stažení |
|
006 / Upekla / Mirka Semrádová, Petra Eisová |
|
V šestém díle podcastu Gastromapa Lukáše Hejlíka 111 jsme se vydali do Příbrami za Mirkou Semrádovou a Petrou Eisovou do cukrárny Upekla.
|
|
29.11.2019 02:07 00:26:26 soubor ke stažení |
|
005 / Fredy's / Monika Pérez Esteban |
|
V pátém díle podcastu Gastromapa Lukáše Hejlíka 111 jsme se vydali do Břeclavi za Monikou a Fredym Pérez Esteban do stánku Fredy's.
|
|
22.11.2019 01:47 00:32:52 soubor ke stažení |
|
004 / Ambiente / Filip Trčka |
|
Ve čtvrtém díle podcastu Gastromapa Lukáše Hejlíka 111 jsme se vydali do Karlína za ombudsmanem hostů sítě restaurací Ambiente Filipem Trčkou.
|
|
15.11.2019 01:53 00:36:51 soubor ke stažení |
|
003 / Milovická nádražka / Janette Oubrechtová |
|
V třetím díle podcastu Gastromapa Lukáše Hejlíka 111 jsme se vydali do Milovic za Janette Oubrechtovou a jejím týmem z Milovické nádražky.
|
|
8.11.2019 01:35 00:34:22 soubor ke stažení |
|
002 / BlackDog / Eva Van Wagenen |
|
V druhém díle podcastu Gastromapa Lukáše Hejlíka 111 jsme se vydali do Berouna za majitelkou restaurací BlackDog Evou Van Wagenen.
|
|
31.10.2019 20:58 00:32:30 soubor ke stažení |
|
001 / Faency Fries / René Müller |
|
V prvním díle podcastu Gastromapa Lukáše Hejlíka 111 jsme se vydali do Ostravy za majitelem sítě hranolkáren Faency Fries Reném Müllerem.
|
|